Patelnia tradycyjna żeliwna 30cm + silikon BB-2667
- Patelnia żeliwna Brunbeste Ø30cm to idealne rozwiązanie do przygotowywania pysznych, różnorodnych potraw. Wykonana z wysokiej jakości żeliwa zapewnia łatwość użytkowania i trwałość. Kompatybilna z wszystkimi rodzajami kuchenek, w tym indukcyjnymi i gazowymi.
EAN: 5906716926670
Polityka prywatności
Polityka plików cookies
Zasady zwrotu i reklamacji
DUŻA PATELNIA ŻELIWNA Z OSŁONĄ SILIKONOWĄ NA RĄCZKĘ 28cm
Szukasz solidnej patelni, która zapewni równomierne smażenie i długotrwałą trwałość?
Patelnia żeliwna o średnicy 28 cm to idealne rozwiązanie dla każdego, kto ceni sobie jakość i wygodę gotowania.
Wykonana z masywnego żeliwa, zapewnia doskonałe rozprowadzanie ciepła, a silikonowa osłona na rączkę chroni przed poparzeniem i ułatwia przenoszenie.
ZALETY:
Trwałość: Patelnie żeliwne są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia. Mogą służyć przez wiele lat.
Równomierne rozprowadzenie ciepła: Dzięki patelni żeliwnej unikniesz przypaleń, a produkt będzie przygotowany równomiernie.
Zatrzymywanie ciepła: Utrzymują ciepło przez długi czas, dzięki temu potrawy mają dłużej odpowiednią temperaturę.
Wielofunkcyjność: Mogą być używane do różnych rodzajów gotowania, takich jak smażenie, duszenie, pieczenie czy grillowanie. Nadają się do używania zarówno na kuchence, jak i w piekarniku.
Brak substancji chemicznych: Wolne od szkodliwych substancji chemicznych, takich jak teflon, które mogą uwalniać się podczas gotowania.
Estetyka: Nabierają charakterystycznego, rustykalnego wyglądu w wyniku używania, który doda uroku każdej kuchni.
Zalety produktu:
Patelnie żeliwne mogą być wykorzystywane na wszystkich typach kuchenek:
- elektrycznych
- gazowych
- indukcyjnych
- ceramicznych
- halogenowych
Patelnie żeliwne sprawdzą się również idealnie do pieczenia i zapiekania w piekarnikach oraz nad ogniskiem!
Patelnia nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych oraz mycia w zmywarce.
SPECYFIKACJA:
- Średnica: 30,cm
- Wysokość całkowita: 7 cm
- Głębokość: 6 cm
- Długość z rączką: 46 cm
- Waga: 3 kg
- Materiał: żeliwo
- Sylikonowa nakładka na rączkę
ZABEZPIECZENIE PATELNI:
Czynność należy wykonać przed pierwszym użyciem patelni oraz powtarzać co kilka miesięcy jeżeli nie jest regularnie używana.
1. Umyj naczynie gorącą wodą . Opłucz i całkowicie wysusz.
2. Nałóż cienką, równą warstwę roztopionego tłuszczu roślinnego lub wybranego oleju kuchennego na naczynie (wewnątrz i na zewnątrz).
Czyszczenie i pielęgnacja:
- Po ugotowaniu wyczyść naczynie sztywną nylonową szczotką lub specjalnym czyścikiem do naczyń żeliwnych i gorącą wodą.
- Nie zaleca się używania mydła i nigdy nie należy używać ostrych detergentów.
- Natychmiast osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, gdy naczynie jest jeszcze ciepłe (do tego celu polecamy specjalistyczny olej, dedykowany do sezonowania żeliwa).
- Nie dopuść do wyschnięcia warstwy ochronnej oleju roślinnego- może to spowodować rdzewienie patelni.