PATELNIA ŻELIWNA EMALIOWANA 26cm KINGHOFF KH-1519
Bardzo ciężka PATELNIA ŻELIWNA Ø26cm pokryta żaroodporną emalią. Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
EAN: 5908287215191
Polityka prywatności
Polityka plików cookies
Zasady zwrotu i reklamacji
W równomiernym rozprowadzaniu ciepła kryje się największa tajemnica patelni żeliwnych. Patelnie doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie żeliwne mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania patelni teflonowych. Patelnia pokryta od zewnątrz i wewnątrz żaroodporną emalią.
Wyprofilowania na brzegach ułatwiają odlewanie nadmiaru tłuszczu.
- Średnica: 26cm
- Wysokość: 4cm
Przystosowana do wszystkich typów kuchenek, także indukcyjnych.
Z zewnątrz patelnia pokryty warstwą szarej, żaroodpornej emalii. Od środka warstwa beżowej emalii.
Dlaczego warto kupić?
- Bezpiecznie usmażysz posiłek na każdym rodzaju kuchenki, nawet podgrzewając go przez wiele godzin
- Zagwarantujesz tworzonym daniom bardzo długi czas utrzymania ciepła
- Łatwo umyjesz patelnię i nie musisz obawiać się o przywieranie składników
- Stworzysz zdrowe posiłki nawet dla alergików, dzieci oraz osób starszych
- Upieczesz lub zapieczesz co tylko chcesz w domowym piekarniku
POKRYTA POWŁOKĄ EMALIOWANĄ ODPORNĄ NA WYSOKIE TEMPERATURY
WŁAŚCIWOŚCI
Doskonałe przewodnictwo ciepła, które równomiernie rozchodzi się po całej powierzchni patelni. Patelnia żeliwna wolno się rozgrzewa i wolno stygnie. To zupełnie inna jakość smażenia niż w przypadku patelni aluminiowych, które nagrzewają się błyskawicznie i stygną w tempie ekspresowym natychmiast po zdjęciu z ognia.
Uniwersalność – patelnie żeliwne doskonale nadają się na każdy typ kuchenek: ogniowe, gazowe, ceramiczne, indukcyjne jak również do piekarników (max. temp. 250 st.
Odporność na zarysowania mechaniczne, uszkodzenia powłoki, zadrapania. Trwałość wpisana jest w żeliwo.
WYKONANA METODĄ CIŚNIENIOWEGO ODLEWU PŁYNNEGO ŻELIWA.
Stawiając patelnię z gorącą potrawą na stole, masz pewność że jedzenie długo pozostanie ciepłe. Bez dodatkowego podgrzewania. Żeliwo słynie z wysokiej bezwładności cieplnej.